2016. január 7., csütörtök

Egyedül nem megy!

Az ember társas lény. Vannak dolgok, amiket szívesen végez egyedül, de vannak dolgok, amelyeket szívesebben végez társaságban.
A tanulás egy olyan dolog, amelynek egy részét szívesebben végezzük egyedül (otthoni tanulás), egy részét azonban jobb társaságban végezni. Ilyen az iskolai tanulás.

Mennyivel könnyebb együtt küzdeni, egymást segítve haladni előre, mint egyedül nekifeszülni a feladatnak. Ha nincs aki bátorít, ha megakadnál segít. Ha egy  célért küzdötök, de te elbátortalanodsz. Kevés az önbizalmad, nem hiszed el, hogy menni fog, hogy megbirkózol a feladattal.
Ezért inkább bele sem fogsz?

Mióta állhat itt ez a fa egyedül, küzdve az elemekkel?

Ne félj. Ezek a gondolatok nem csak benned fogalmazódtak meg, hanem sok más emberben is. 

Sokkal könnyebb társaságban végezni a feladatokat. Gyorsabban is lehet haladni, ha bárhol elakadunk. Arról nem is beszélve, ha az embernek nincs sikerélménye és elcsügged. Látjuk, hogy nem csak nekünk vannak nehézségeink. Nem csak mi küzdünk a tanulással. 

A memóriánk sem a régi már. Gondot jelent a dolgok megjegyzése.

Aki felnőttként tanul, a felsorolt nehézségek valamelyikével, vagy talán mindegyikével találkozott már. És a többség nem adta fel. Persze vannak helyzetek, esetek, amelyek gátolnak bennünket a tanulásban. Ezek a nehézségek azonban többségében leküzdhetők. Ebben segítenek egymásnak az együtt tanuló személyek.

Bátran vállalkozz a tanulásra, lesz aki segíteni fog. 



Együtt könnyebb. 

http://tanulasfelnottkent.hu/konyv/

2016. január 5., kedd

Mi a helyzet a félelmeiddel?

Vannak félelmeid?

 

A hajam égnek áll még a tanulás gondolatától is

Félsz a tanulástól? Félsz attól, hogy kudarcot fogsz vallani? Félsz attól, hogy nem fog sikerülni, azért nem kezdesz bele?

A kitörés egyik és talán a legbiztosabb módja, ha tanulsz. Mi más módon tudod az életedet megváltoztatni?

Tudom, hogy változást sokféle módon lehet elérni. Azonban a sokféle mód közül a változások többsége nem tőlünk függ.

Hihetjük, hogy a jó irányba történő változás függ a mindenkori kormánytól. Függhet. Néha komoly lehetőségek nyílnak meg előttünk egy-egy kormánydöntést követően. Most például a három gyermekes családok lakáshoz jutási támogatása. 10 millió Ft ajándék ritkán repül felénk. Igen, tudom, hogy a 10 millió valójában lehet akár 25 millió Ft is. De csak ideális esetben. Ennek egy részét azonban vissza kell fizetni.
Félreértés ne essék. Maximálisan egyet értek ezzel a döntéssel. Komoly motiváló erő kell ahhoz, hogy nemzetünk létszámának folyamatos csökkenését megállítsuk, és elinduljon újra a növekedés. A döntés ezt a cél szolgálja.

De mi van azokkal, akiknek nincs, nem lehet már három gyermeke. Nekik ez a kormány döntés nem jelent semmit. Nekik gondolkodniuk kell azon, mi módon  tudnának felemelkedést, anyagi jólétet teremteni saját maguknak, családjuknak.

A tanulás minden időben, és minden korban lehetőséget nyújtott arra, hogy az emberek kitörjenek abból a helyzetből, amelybe születtek. Sokan olvashattak már olyan történeteket, amelyek ezt támasztják alá. Akár a középkorban, akár az azóta eltelt korokban - akinek megadatott a tanulás lehetősége - a tanulás által át léphetett a szegény sorból akár a középosztályba, akár még a felsőbb osztályokba is.

Ehhez azonban nagy-nagy ambícióval és kitartással kellett rendelkeznie. Az ilyen személyek bizony sokszor kerültek padlóra. Aki sokszor elesett, de eggyel többször állt fel, az a személy elérte a célját. Ne higgyük, hogy ez az út bárki számára is egyenesen vezetett a cél felé. 

Kitartás, harcedzettség, ambíció! Ezek nélkül nem megy.

Tudom, hogy sokan már eljutottak odáig, hogy ezt elfogadják. De nem tudják, hogy sok évvel azután, hogy már elhagyták az iskolapadot, hogyan üljenek oda vissza? Hogyan kell eldönteni, hogy mit kellene tanulni, hol kellene tanulni, és persze hogyan kellene tanulni? Ki tud ebben segíteni?

Van egy könyv, amely ezekre a kérdésekre ad Neked választ. 

Segítünk az elindulásban, kattints ide  és indulj el.

Keresd fel a honlapot! Segítünk!