2016. január 7., csütörtök

Egyedül nem megy!

Az ember társas lény. Vannak dolgok, amiket szívesen végez egyedül, de vannak dolgok, amelyeket szívesebben végez társaságban.
A tanulás egy olyan dolog, amelynek egy részét szívesebben végezzük egyedül (otthoni tanulás), egy részét azonban jobb társaságban végezni. Ilyen az iskolai tanulás.

Mennyivel könnyebb együtt küzdeni, egymást segítve haladni előre, mint egyedül nekifeszülni a feladatnak. Ha nincs aki bátorít, ha megakadnál segít. Ha egy  célért küzdötök, de te elbátortalanodsz. Kevés az önbizalmad, nem hiszed el, hogy menni fog, hogy megbirkózol a feladattal.
Ezért inkább bele sem fogsz?

Mióta állhat itt ez a fa egyedül, küzdve az elemekkel?

Ne félj. Ezek a gondolatok nem csak benned fogalmazódtak meg, hanem sok más emberben is. 

Sokkal könnyebb társaságban végezni a feladatokat. Gyorsabban is lehet haladni, ha bárhol elakadunk. Arról nem is beszélve, ha az embernek nincs sikerélménye és elcsügged. Látjuk, hogy nem csak nekünk vannak nehézségeink. Nem csak mi küzdünk a tanulással. 

A memóriánk sem a régi már. Gondot jelent a dolgok megjegyzése.

Aki felnőttként tanul, a felsorolt nehézségek valamelyikével, vagy talán mindegyikével találkozott már. És a többség nem adta fel. Persze vannak helyzetek, esetek, amelyek gátolnak bennünket a tanulásban. Ezek a nehézségek azonban többségében leküzdhetők. Ebben segítenek egymásnak az együtt tanuló személyek.

Bátran vállalkozz a tanulásra, lesz aki segíteni fog. 



Együtt könnyebb. 

http://tanulasfelnottkent.hu/konyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése