2015. július 22., szerda

A motivációról - befejezés

Az előző bejegyzésben eljutottunk odáig, hogy nagyon szerencsésnek mondhatod magad, miután te dönthetsz arról, hogy merre tovább. Mit is szeretnél tanulni? Van egy dédelgetett álmod, amiről még senkinek sem beszéltél, vagy egy olyan elképzelés, melyet már minden ismerősöddel megosztottál? Bármi is legyen, gondold végig, hogyan éreznéd magad, ha már az oklevél a zsebedben lenne. Milyen lenne abban a szakmában dolgozni? Képzeld el azt a munkahelyet, ahol dolgoznál. Képzeld magad a munkatársaid körében.

Milyen érzések kavarognak benned?

Békességed van a dologgal kapcsolatban? Nincsen görcs a gyomrodban? Örömmel álmodozol a megvalósulásról?

Ha így van akkor megtaláltad a kellő irányt, merre is indulj el. Kutakodj az interneten, ha ez nem megy, vedd igénybe szakember segítségét ahhoz, hogy megtaláld azt a megfelelő oktatási intézményt, ahol azt a szakmát képezik, azt a végzettséget nyújtják, amit te megálmodtál.

Meg van?

Akkor irány az intézmény titkársága, tanulmányi osztálya (bárminek is nevezik) ahol minden felvilágosítást meg kaphatsz a továbblépéshez.

 

Még egy fontos dolog.

Ha ez a képzés tandíjköteles, akkor elő kell teremteni hozzá a szükséges összeget. Na de honnan?

Érdeklődj a munkaügyi központban, vagy az önkormányzat szociális osztályán, hogy hol tudnál támogatást szerezni, esetleg pályázni. 

Bár én a hitelnek nagy ellensége vagyok, de ha semmi más megoldás nem jöhet szóba, akkor vedd igénybe. Végül is ez egy befektetés. Befektetés a jövődbe.


Sikeres keresgélést!

H.R. Ilona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése